Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

XXVI. Elek Matolay Memorial Competition Budapešť - 22.-24.4.2022

22. 4. 2022

XXVI. Elek Matolay Memorial Competition Budapešť - Maďarsko

budapest.jpg

         Víkend 22. - 24.4.2022 byl ve znamení mezinárodního závodu v maďarské Budapešti. Litvínovský tým ve složení Eliška Zralá, Patricie Makovičková a Denisa Chaloupková, vyjel v doprovodu trenérů S. Kargalceva, N. Dolejšové a rozhodčí M. Vodičkové v brzkých ranních hodínách vlakem z Prahy. Ještě týž den děvčata se zůčastnila tréninku v hale Central Gymnastics Hall, kde se závod pořádaný Maďarskou gymnastickou federací konal. 

            Sobotní závod zahájila Eliška Z., která byla jednou z nejmladších účastnic a pro kterou tento závod byl prvním velkým mezinárodním závodem. Eliška zajela velmi pěkně na všech nářadích, ovšem na kladině předvedla jednu ze svých nejvíce povedených sestav na tomto nářadí. Díky tomuto výkonu se probojovala do nedělního finále na kladině a z celkového počtu 48 závodnic se celkově umístila na velmi pěkném 30. místě (v konkurenci děvčat až o 3 roky starších). V nedělním finále zabodovala a stanula na 4. místě.  Patricie M. závodila v II. kategorii a bohužel se nevyhla pádu z kladiny a mírnému přešlapu na prostných, své štěstí si ale vybala na přeskoku, díky kterému postoupila do nedělního finále z 5. místa. V neděli pak dokázala, že je v přeskoku opravdu výborná a průměrná známka 12.550 b. jí zajistila nejvyšší pozici na stupni vítězů - Páťa vybojovala zlatou medaily za přeskok.  Pro Denisu Ch. bylo období před ojezdem na závody ve znamení nemoci, kdy téměř dva týdny nemohla trénovat. Na závodě se pak toto projevilo a bradla nedopadla dle představ. Nicméně v ostatních disciplinách předvedla pěkné sestavy a obsadila celkově 27. místo z 35.

            Děvčatům a trenérům gratulujeme k výborným výsledkům a děkujeme za výbornou reprezentaci nejen klubu, ale i České republiky na mezinárodní soutěži. Děkujeme celému doprovodu děvčat za jejich péči a dokumentaci závodů. 

             Děvčata v sobotu 30. dubna čeká nominační závod na LODM v Litvínově a o následujícím víkendu 1. kvalifikační závod na MČR (Memoriál M. Široké) na pražské Bohemians.

                                                                                                                                                                  Simona Harantová Willová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář