Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Krajský přebor Ústeckého kraje - závod jednotlivkyň

 

hlavni-kraj2.jpg

 

Začátek léta je pro kluby Ústeckého kraje ve znamení Krajského přeboru. Nejinak tomu bylo i o víkendu 20.5.2023. Stává se již tradicí, že pořádání Krajského přeboru ve sportovní gymnastice žen pro Ústecký kraj je v režii Klubu sportovní gymnastiky Litvínov. A tak díky úsilí organizátorů mohlo do litvínovské sportovní haly na Koldůmě dorazit více jak 40 závodnic z celého Ústeckého kraje. 

Za domácí gymnastický klub se závodu zúčastnilo celkem 16 závodnic. V 9:30 začala dopolední část závodu, která patřila především nejmladším gymnastkám společně s gymnastkami linie C. Nejpočetnější byla účast litvínovských začínajících gymnastek v kategorii VS0 A, kterého se zúčastnilo celkem 6 dívek z Litvínova, jmenovitě Verunka Krejčí, Nela Reindlová, Terezka Římalová, Laura Štefániková, Štěpánka Šulcová a Elenka Zelenková. Litvínovské gymnastky poměřily své umění a síly s dalšími 7 děvčaty z Teplic, Ústí nad Labem, Děčína a Mostu, a svými výkony dosáhly na medailové umístění. Na 1. místě se s celkovým počtem bodů 75,826 umístila Verunka Krejčí a její oddílová kolegyně Elenka Zelenková s celkovým počtem 74,818 bodů jí doprovodila na pomyslné stupně vítězů ze 3. místa.

V linii C reprezentovaly litvínovský klub celkem 4 závodnice, a to Bára Nováková v nejstarší kategorii VS6C, Gabriela Vencelová v kategorii VS5C a dvě závodnice v kategorii VS3C - Terezka Krtková a Zuzanka Eliášová. I v této linii slavil litvínovský klub úspěch. Bára Nováková se ve své kategorii umístila na skvělém 2. místě, kde jí na vítězkou závodnici z Děčína chybělo pouhopouhých 0,084 bodu. V kategorii VS3C se soutěžilo jen mezi dvěma domácími závodnicemi a tento soubor vyhrála Terezka Krtková.

Po skončení dopolední části závodu, nastoupily před dvanáctou hodinou do závodu gymnastky kategorie VS4A tj. Eliška Buršová, Agáta Harantová, Maria Kravčuk, Ella Pantučková a Eliška Zralá. Zlatou přebornicí Ústeckého kraje se stala Eliška Z., stříbro patří Máše K. a bronz si odnesla Agáta H.. V kategorii VS6A  závodila osamocená Patricie Makovičková, pro kterou byl tento závod spíše kontrolním závodem, kde si ověřila svůj výkon. Bohužel kvůli zranění se tohoto závodu nemohly zúčastnit dvě litvínovské závodnice a to Tereza Hurtová a Denisa Chaloupková.

Umístění závodnic KSG Litvínov v Krajském přeboru Ústeckého kraje:

  VS0 A - Základní stupeň
1. místo Veronika Krejčí
3. místo Elena Zelenková
4. místo Tereza Římalová
6. místo Štěpánka Šulcová
7. místo Nela Reindlová
10. místo Laura Štefánková
  VS3 C - Mladší žákyně C
1. místo Tereza Krtková
2. místo Zuzana Eliášová
  VS4 A - kadetky
1. místo Eliška Zralá
2. místo Maria Kravčuk
3. místo Agáta Harantová
4. místo Eliška Buršová
5. místo Ella Pantučková
  VS5 C - Juniorky C
6. místo Gabriela Vencelová
  VS6 A - Ženy
1. místo Patricie Makovičková
  VS6 C - Ženy C
2. místo Bára Nováková

 

Celý závod byl ukončen kolem 15. hodiny odpoledne a organizační tým, který tvořili především rodiče litvínovských závodnic, mohl opět říci, že organizaci takto významného závodu zvládl na jedničku, čemuž odpovídala o hojná účast diváků. 

Současně je nutno závěrem poděkovat i všem litvínovským rozhodčím jmenovitě Michaele Buršové, Monice Vodičkové, Zuzaně Píšové a nově také Janě Zelenkové za pevné nervy při hodnocení všech sestav. Litvínovským trenérům děkují rodiče a příznivci za čas při přípravě všech závodnic.

Speciální poděkování patří také firmě Menuexpress Jan Zelenka za poskytnutí luxusního, bohatého občerstvení, které si může objednat kdokoliv a to prostřednictvím této webové stránky: http://www.menuexpress.cz/menuexpress/default.aspx.

Posledním závodem v této sezóně bude Mistrovství České republiky v Brně, konané ve dnech 2.-4.6.2023. Naše děvčata vybojovala nominaci v kategorii kadetky (se 100% účastí) a Páťa M. bude reprezentovat klub v kategorii ženy.

Kompletní výsledky celého závodu najdete zde.

Fotogalerie je uložena zde.