Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Krajský přebor Ústeckého kraje – liga družstev

17. 11. 2022

krajsky-prebor.jpg

Měsíc listopad je již tradičně měsícem konání krajských přeborů ve sportovní gymnastice žen v celé České republice. Nejinak tomu bylo pro gymnastické kluby v Ústeckém kraji.

Po letech, kdy se Krajský přebor Ústeckého kraje konal v krajském městě kraje Libereckého tj. v Liberci, především z důvodu organizačních, se pořádání této sportovní události vrátilo zpět do Ústeckého kraje. Organizací a pořádáním letošního přeboru družstev byl Krajskou sportovní organizací pověřen Klub sportovní gymnastiky v Litvínově.

Do sportovní haly na Koldumě se sjelo více jak 40 děvčat z celkem 5 klubů z Mostu, Děčína, Ústí nad Labem, Teplic a samozřejmě domácí závodnice z Litvínova.

Litvínovské odchovankyně nastoupily ve čtyřech kategoriích, a ve dvou z nich, těch nejvyšších, neměly konkurentky. To odpovídá skutečnosti, že Klub sportovní gymnastiky Litvínov stále drží vysokou úroveň svých výkonů.

Do V. ligy nastoupilo družstvo ve složení Zuzana Eliášová, Terezka Krtková a Ariana Kathryn Smyth a svým společným výkonem obsadily 2. místo.

III. ligu reprezentovaly Barbory Nováková, Natálie Marie Ulrychová a Gabriela Vencelová. Společně v konkurenci 4 týmů obsadily krásné 3. místo.

Sportovní soutěžení v II. a I. lize bylo pro družstva ve složení Eliška Buršová, Eliška Zralá, Ella Pantučková, Agáta Harantová (II. liga) a Tereza Hurtová, Maria Kravčuk, Patricie Makovičková (I. Liga) spíše přípravou na nadcházející Mistrovství ČR než soupeřením, neboť v každé kategorii neměla naše děvčata žádnou konkurenci. Svým výkonem 123,300 b. si družstvo II. ligy zajistilo postup na MČR a družstvo I. ligy se ujistilo, že je na MČR dobře připraveno.

Když byla v odpoledních hodinách soutěž ukončena, mohl organizační tým vydechnout a hrdě si přiznat, že organizaci celé akce zvládla s čistým štítem. Tímto bychom rádi všem rodičům a trenérům včele s manažerkou klubu poděkovali za pomoc při organizaci této sportovní události.

Kompletní výsledky najdete zde: https://www.gymfed.cz/kalendar/detail/2646