Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Memoriál Olgy Effenbergové - Hledáme nové talenty

 

kolin_2.jpg

 

Druhé a poslední závody v Dubnu 2023 čekaly přípravku o týden později, tedy 22.4. v Kolíně, který každoročně zaujme speciální disciplínou, kterým je šplh. V tradiční sokolovně se soutěžilo ve trojboji (kladina, šplh a prostná), přičemž kategorie „Hledáme nové talenty“ pro ročníky 2016 a mladší byla místo kladina ještě lavička. Družina trenérky Hochelové se tentokrát skládala pouze ze třech závodnic – Elena Zelenková (r. 2016), Laura Štefániková (r. 2016), Veronika Krejčí (r. 2015) a tudíž bohužel ani nebylo možné složit alespoň jeden tým do jedné z kategorií.

Ve druhém sledu v kategorii „Hledáme nové talenty“ začala děvčata na prostné s body Štefániková (10,500) a Zelenková (10,400). Jako druhý přišel na řadu šplh, kde se i přes veškeré obavy děvčátkům podařilo získat dost bodů za velmi dobré časy – Zelenková (8,800) a Štefániková (8,550). Kategorii uzavřela lavička s body Zelenková (10,250) a Štefániková (7,950).

Ačkoliv byly sestavy až na drobnosti velmi povedené, rozhodčí byli na přespolní kluby velmi přísné a i proto si Elena Zelenková odvezla celkové 17. místo a Laura Štefániková ve svém teprve druhém závodě celkové 31. místo. Celkově se kategorie zúčastnilo 42 závodnic.

Bodové vyhodnocení kategorie „Hledáme nové talenty“:

Umístění Závodnice Body
17. místo Elena Zelenková 29,450 b.
31. místo Laura Štefániková 27,000 b.

 

V kategorii „Memoriál Olgy Effenbergrové“ pro ročníky 2015 a mladší měl Litvínov pouze Veroniku Krejčí, která nastoupila až v posledním třetím sledu, kde bylo celkem 10 závodnic, přičemž 8 závodnic soutěžilo ve dvou týmech. I v pokračujícím přísném měřítku rozhodčích a viditelné nervozitě Veronika získala na prostné (10,100), na šplhu (9,050) a na kladině (9,050).

V konečném zúčtování toto bodové ohodnocení stačilo pouze na slušné 6. místo. Trenérka přípravky Radka Hochelová byla velmi spokojená s předvedeným výkonem svých svěřenek a už nyní vyhlíží blížící se závod v Doksech, kde budou chtít Litvínovské hvězdičky napodobit úspěch ze Znojma.

Bodové vyhodnocení kategorie „Memoriál Olgy Effenbergové“:

Umístění Závodnice Body
6. místo Veronika Krejčí 28,200 b.

 

Obou závodů se účastnila i nová Litvínovská rozhodčí, paní Jana Zelenková a ve Znojmě i standardně paní Pišová, oběma děkujeme za účast a podporu našich gymnastek.

Kompletní výsledky závodu naleznete zde.

Další fotografie najdete zde.